mobil menu
ara
kurumsal konumAnasayfa » Haberler » » 2020 yılında yükselen teknolojiler

2020 yılında yükselen teknolojiler

2020 yılında yükselen teknolojiler
icon tarih 26.12.2020    icon okuma 3629   
Düzenlenen raporlarda (Scientific American dergisi ve Dünya Ekonomik Forumu) 2020 de yükselişe geçen teknolojiler arasında; 

1. Acı vermeyen mikro iğneler 
2. Güneş enerjili kimya 
3. Sanal organlar 
4. Spatial Computing 
5. Dijital tıp 
6. Elektrikli havacılık 
7. Düşük karbonlu çimento 
8. Kuantum algılama 
9. Yeşil hidrojen 
10. Tüm genom sentezi 

"The Top 10 Emerging Technologies of 2020" raporunda yer alan 10 teknolojiye bakıldığında sağlık ve çevre alanında gelişmelerin daha önde olduğu görülüyor. Rapor Dünya Ekonomik Forumu ve Scientific American dergisi tarafından yayımlanmıştır.  

Yükselen 10 teknoloji 

Acı vermeyen mikro iğneler, İnsanın saçı genişliğindeki küçük iğneler, ağrısız iğne yapma ve kan testi imkanı sunuyor. Mikro iğneler, altta yatan sinir uçlarına zarar vermeden deriye nüfuz edebiliyor. 

Güneş enerjili kimya, Yeni teknoloji, atık karbondioksiti yararlı kimyasallara dönüştürmek için güneş ışığını kullanarak sektördeki salınım oranını azaltmayı hedefliyor. 

Sanal organlar, Gerçek insan organlarından alınan yüksek çözünürlüklü veriler, o organın işlevini kontrol eden mekanizmaların karmaşık bir matematiksel modeline dönüştürülüyor. Daha sonra ortaya çıkan denklemleri çözen bilgisayar algoritmaları, tıpkı gerçek bir organ gibi davranmaya başlıyor. 

Spatial Computing, Fiziksel ve dijital dünyayı bir araya getirme projesi olarak görülen 'spatial computing' projesi, çağımızın en önde gelen teknolojilerinden biri olarak öne çıkıyor. Sanal gerçeklik gözlükleri gibi. 

Dijital tıp, sağlık hizmetlerine ulaşım imkanı kısıtlı olan hastalara destek sağlama ve hastanın durumunu düzenli takip etme gibi konularda yardımcı oluyor.

Elektrikli havacılık, Elektrikle çalışan hava araçları ile ilgili başta Airbus ve NASA olmak üzere kurumlar, yoğun araştırmalarına devam ediyor. Elektrikli havacılığın, karbon emisyonunu ve yakıt maliyetini azaltma yolunda büyük avantajlar sağlaması bekleniyor. 

Düşük karbonlu çimento, çimento üretiminin yıllık 5 milyar tona kadar yükselmesi bekleniyor. Bu sebeple bir çok start-up ve araştırmacı, daha az karbon salınımı yapan bir çimento üretim teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kuantum algılama, özellikle araç kullanımını daha da zenginleştirmek için geliştiriliyor. 

Yeşil hidrojen, Yenilenebilir kaynaklı elektrikle hidrojenin sudan elektroliz yoluyla ayrılması olarak adlandırılan yeşil hidrojen projesi ile karbon salınımının sıfırlanması hedefleniyor. 

Whole-genome synthesis (Tüm genom sentezi), Özellikle virüslerin nasıl yayıldığı konusunda çok fazla bilgi vermesi beklenen teknoloji ile aşının üretilmesi konusunda bilim adamlarının eli de güçlenmiş olacak.


İlginizi çekecek bir başka haber
Kurumsal kimlik nedir?
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry
Copyright © 2023 | www.kurumsalfirma.net
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry