mobil menu
ara
kurumsal konumAnasayfa » Haberler » » 2019 yılında en iyi 10 bilimsel buluşu

2019 yılında en iyi 10 bilimsel buluşu

2019 yılında en iyi 10 bilimsel buluşu
icon tarih 31.12.2019    icon okuma 5281   
Fark yaratan bu buluşlar teknoloji, tıp, elektronik, uzay, mühendislik ve nanoteknoloji alanlarında yer aldı. 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ural Akbulut, uluslararası dergiler Science ve Nature ile önemli bilimsel konferanslar gibi kaynaklardan, 2019'da bilim dünyasında yaşanan önemli gelişmeleri, yüzlerce buluş arasından derledi. 

3D yazıcıları 100 kat hızlandıran teknoloji geliştirildi.
ABD'deki Michigan Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. T. Scott, günümüzdeki 3D yazıcılardan 100 kat daha hızlı üretim yapan yeni bir yazıcı geliştirdiklerini bildirdi. 

Tümörleri belirleme tekniği geliştirildi.
ABD'de araştırmacılar, vücudun derinliklerinde birkaç yüz hücre kadar küçük kanser tümörlerini bulmalarını sağlayan yakın kızılötesi floresan optik görüntüleme sistemini geliştirdi. 

Sıfırın altında 23 derecede süper iletken elde edildi
ABD'deki Chicago Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. V. Prakapenka, sıfırın altında 23 santigrat derecede süper iletken bir malzeme ürettiklerini açıkladı. Yeni süper iletkenin, çok yüksek basınç altında üretilen lantanyum superhidrit olduğu duyuruldu. 
 
Zihin gücüyle çalışabilen kol protezi

Karbondioksit gazı katı karbona dönüştürüldü
Aşırı karbondioksit salınımını yavaşlatıcı en önemli buluşlardan birini, Avustralya'da RMIT Üniversitesi araştırmacılarından Dr. D. Esrafilzadeh ve ekibi yayımladı. 

Kök hücrelerin yalnızca istenilen organa yerleşmesi sağlandı.
İngiltere'de Bristol Üniversitesinde, kalp hastalarının kök hücre tedavisi sırasında, kök hücrelerin diğer organlara yönelmesini önleyen bir teknoloji geliştirildi. 

Aşırı tuzlu suları arıtmak için yeni teknoloji geliştirildi.
ABD'de Columbia Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi N. Y. Yip, aşırı derecede tuzlanmış suları arıtmak için yeni bir teknik geliştirdi. 

Ay'ın arka yüzüne uzay aracı indirebilen ilk ülke Çin oldu.
Çin ilk kez, 3 Ocak 2019’da Ay'ın arka yüzüne Chang'e-4 adlı uzay aracını indirmeyi ve oradan dünyaya canlı görüntüler iletmeyi başardı. 

İki atom kalınlığında altın folyo üretildi
İngiltere'de Leeds Üniversitesinde nano boyuttaki malzemeler alanında araştırma yapan Prof. Dr. S. Evans ve ekibi, dünyanın en ince altın folyosunu ürettiklerini açıkladı.
İlginizi çekecek bir başka haber
Seo uyumlu en iyi firma rehberi
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry
Copyright © 2023 | www.kurumsalfirma.net
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry